Izlet ministranata Gospe Sinjske u Šibenik

U subotu, 3. lipnja članovi dječjeg zbora i ministranti župe Gospe Sinjske uputili su se na godišnji izlet. Ovogodišnja destinacija bio je grad Šibenik i fun park „Dalmaland“ u Biogradu.

Okupljanje na alkarkom trkalištu započelo je u 9 sati kada su se ministranti i pjevači, pod vodstvom fra Marinka Vukmana, gvardijana Svetišta Gospe Sinjske i s. Jelene Mijić, voditeljice zbora radosno ukrcali u autobuse te uputili put Krešimirovog grada Šibenika.

Po dolasku u Šibenik djeca su posjetila najveću znamenitost grada – katedralu sv. Jakova. U katedrali su, pod stručnim vodstvom osoblja katedrale, upoznali povijesnu i liturgijsku važnost katedrale kao građevine, ali i kao kulturnog i duhvnog središta ovog dijela Dalmacije. Poslije uslijedio je pozdrav Gospi uz pjesmu „Kao Marija“.

Nakon posjeta katedrali posjetili su i župu Gospe van Grada, jednu od dvije župe centru grada Šibenika koje poslužuju franjevci provincije Presvetog Otkupitelja. Na samom ulazu u crkvu djecu su dočekali fra Ante Udovičić, župnik i fra Ignacije Sladoja, župni vikar. Nakon kratkog izlaganja povijesti same župe i crkve djeca su imala priliku vidjeti kornjače koje se nalaze u poznatom župnom vrtu, a uslijedila je i prigodna zajednička fotografija te nastavak puta k Biogradu.

Dolaskom u fun park „Dalmaland“, tematsko-zabavan park za djecu i odrasle koji pruža obilje zabave s preko 26 atrakcija djeca su imala priliku slobodno iskoristiti popodnevno vrijeme. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i tematizirane obiteljske zabave.

Zahvalni Bogu i Blaženoj Djevici Mariji – Gospi Sinjskoj kao i dobročiniteljima, članovima mješovitog zbora i bogoslovu fra Stipi Buljanu koji su pomogli da ovaj izlet prođe u radosti i veselju, vratili su se u Gospin grad Sinj.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...