Mladi iz Splita na putu za Lisabon

U nedjelju, 23. srpnja navečer iz Splita je krenulo 147 mladih na hodočašće koje svoj vrhunac ima u sudjelovanju na Svjetskom danu mladih u Lisabonu.

Najprije su posjetili Milano i organizirano posjetili Milansku katedralu (Duomo de Milanu) koja je posvećena Uznesenju Marijinu.

Nakon kratke stanke hodočašće se nastavilo prema Valdoccu, izvoru salezijanske duhovnosti. Nakon što su se smjestili, slavili prvu zajedničku misu i molili krunicu, večer je bila rezervirana za šetnju do obližnjeg centra Torina.

Drugi dan hodočašća započeo je ranom misom u crkvi sv. Franje Saleškog u Valdoccu. Nakon doručka uslijedilo je cjelodnevno putovanje do Barcelone gdje su mladi bili smješteni u jednom od studentskih domova.

Treći dan hodočašća započeo je misom u kripti Bazilike sv. Obitelji (Sagrada de Familia) te obilaskom bazilike u pratnji vodiča.

Nakon slobodnog vremena mladi su nastavili hodočašće noćnom vožnjom prema Santiago de Composteli gdje su slavili misu te posjetili to veliko svetište.

Po završetku posjeta krenuli su prema gradiću Arcos de Valdevez gdje započinju službeni i prvi dio Svjetskog dana mladih.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...