Metković: Srebreni jubilej svećeništva don Senke Antunovića

U nedjelju 29. lipnja na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću župnik don Senko Antunović proslavio je srebreni jubilej svećeništva. Na misi je propovijedao sužupnik don Ante Antunović, a suslavio je i svećenik iz Koreje.

 

 

 

 

"Bila mi je izuzetna čast što sam propovijedao i na  tvojoj mladoj misi, i danas sam ponosan. Na tvojoj mladoj misi naglasio sam da uvijek moraš imati uza se Krista na koga se možeš osloniti i to će ti biti garancija uspjeha u svećeništvu. Upravo si tako i činio svih ovih godina u sedam različitih župa i kao duhovnik u sjemeništu. Uvjeren sam da ćeš tako i ubuduće, uvijek se boriti za istinu, kako bi rekao apostol Pavao - bilo zgodno ili nezgodno, puno više nezgodno negoli zgodno, uvijek naviještati istinu Isusa Krista boreći se protiv svih onih koji je žele uništiti. Budi uvijek uvjeren da su svi oni koji Krista napadaju veoma brzo padaju, počevši od progonitelja Narona koji je pao i to kukavičkim samoubojstvom nakon što je ubio Petra i Pavla, preko Dioklecijana koji je ubio svetoga Duju, danas mu se ni za grob ne zna, a Dujine kosti počivaju tamo gdje je on trebao počivati. I naš blaženik Alojzije Stepinac pobjednik je svih onih koji su ga željeli uništiti - ne samo njega nego čitavu Katoličku Crkvu. Ali Crkvu Kristovu ni vrata paklena nadvladati nikada neće, zaključio je don Ante propovijed čestitajući don Senki njegov jubilej.

 

Nakon mise održana je kratka akademija na kojoj je Branko Medak nazočne vjernike upoznao sa životnim putem don Senke, uz prikladni glazbeni program kojeg je sa djecom animirala časna sestra Marijana Cvitanović. Potom je don Ante don Senki uručio prikladne darove. Zahvalivši svima don Senko je rekao: Ono što je moj zavjet bio i ostao je da molim Gospodina svaki dan: "Istinom me svojom vodi i pouči, jer ti si Bog, moj Spasitelj. Zahvalan sam Bogu što me je dao u ovu Domovinu Hrvatsku i ni za što je ne bi mijenjao. I ne zaboravite, Bog je uvijek pobjednik nad svakim zlom".