Čestitka nadbiskupa Barišića splitskim redovnicama u Avili povodom polaganja vječnih zavjeta i redovničkog oblačenja

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, uputio je čestitku splitskim karmelićankama u Avili: sestri Gabrijeli od Svetog Lica povodom polaganja vječnih zavjeta i sestri Esteri od Krista Kralja povodom redovničkog oblačenja. U čestitci je nadbiskup iskazao žaljenje što zbog obveza ne može prisustvovati slavlju, no napomenuo je da će na njihov veliki dan biti s njima u duhovnoj povezanosti i molitvi.





U pismu, između ostalog, stoji da je želja tolikih hrvatskih mladića doći u Španjolsku i ući u "primeru", i to u najbolje i najjače klubove. Ta čežnja ispunila se za četiri splitske djevojke Editu, Mihaelu, Gabrijelu i Esteru, koje su ušle, žive i igraju u najoriginalnijem i prvom samostanu svete Tereze Avilske i to ne samo do 35. godine, već doživotno ostaju u formi, štoviše, 'mladost im se ko orlu obnavlja'. "Geografska povezanost Splita i Hrvatske sa Europom i svijetom uvijek je bila ona splitska: stavi prst u more i eto te otvorenim čitavom svijetu. Ta povezanost otvara nas bespućima koja su često bez luke i odredišta. No, Split i Hrvatska doista su otvoreni i povezani sa svijetom, preko vas, drage sestre splićanke, sestro Edita Marijo od Križa, sestro Mihaela od Raspete Ljubavi, sestro Gabrijela od Svetog Lica, sestro Estera od Krista Kralja, sa duhovnim središtem - Avilom, koja na osobit način povezuje ljudska prostranstva, bespuća, tjesnace te vodi izvoru svjetla - domu Očeve ljubavi. Po primjeru i zagovoru svete majke Tereze Avilske, valovi Božje ljubavi, poštovane sestre, sada po vašem karmelskom iskustvu i molitvi danonoćno dodiruju obale Splitsko-makarske nadbiskupije, Crkve u domovini i hrvatskog društva", istaknuo je nadbiskup.


Splitskim karmelićankama, a osobito sestrama svečaricama zaželio je da ih Krist Zaručnik trajno sve dublje uvodi u otajstvo svoje ljubavi, a sveta majka Tereza hrabri svojim primjerom i prati svojim zagovorom.