Na splitskom Trsteniku proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

Svetkovina sv. Franje Asiškoga svečano je u srijedu 4. listopada proslavljena u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Franjevačkom samostanu o. Ante Antića u Splitu na Trsteniku, izvijestili su iz Samostana.

Svečano misno slavlje predslavio je gvardijan Samostana o. Ante Antića fra Domagoj Volarević, a u suslavlju su bili magistar franjevačkih bogoslova fra Siniša Balajić, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Vedran Torić, domagistar franjevačkih bogoslova fra Anđelko Domazet te još jedanaest braće svećenika. Misno slavlje animirali su franjevački bogoslovi uz orguljašku pratnju prof. Pere Prosenice.

Pred kraj mise prisutne je pozdravio magistar bogoslova fra Siniša Balajić te je naglasio da je taj već tradicionalni susret franjevačkih i dijecezanskih bogoslova u Splitu na proslavi svetog Franje znak zajedničkog hoda Crkve koja kroz razna poslanja smjera k jednom cilju, a to je Isus Krist. Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje na tribinama ispred crkve te ručak u samostanskom blagovalištu.

U večernjim satima na nogometnim terenima na Pojišanu odigrana je i nogometna utakmica između bogoslova Franjevačkog klerikata i Centralnog bogoslovnog sjemeništa te je, nakon utakmice, nastavljeno druženje u Franjevačkom klerikatu, izvijestili su iz Samostana.