Nadbiskup Barišić predvodio zornicu na Pujankama: "U adventu treba uskladiti riječi i djela, otkriti dobro i slijediti ga"

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodio je misu zornicu u utorak 16. prosinca u župi Obraćenja sv. Pavla apostola na Pujankama  u Splitu. U suslavlju su bili župnik don Božo Renjić, župni vikar don Domagoj Jelača  i nadbiskupov tajnik don Nikola Mikačić.





Euharistijsko slavlje nadbiskup je započeo riječima kako je svaka zornica svojevrsna žrtva. "Na  zornicu donosimo našu žrtvu ranog ustajanja i to unosimo ovdje, a zapravo nosimo sebe, jer svatko od nas je Betlehem", naglasio je na početku misnoga slavlja nadbiskup Barišić i dodao kako  na zornicu donosimo svoje nevolje, jade, neizvjesnosti, probleme, poteškoće  svoje i drugih. Želimo ići  u susret Gospodinu i želimo da dođe u naš život i u našu sredinu. "Svaka sveta misa jest advent, njegov dolazak. On dolazi u riječi i u otajstvu kruha, dolazi sresti se s nama i kad kažemo da nismo dostojni njega, on dolazi. Neka ova misa i ovaj susret bude ostvarenje adventa u otajstvu svete mise".


Napomenuo je kako je advent blagoslovljeno vrijeme kada je potrebno uskladiti riječi i djela, kada je potrebno malo dublje pogledati  u svoj život i reći kako zlo ne želim. Dobro treba otkriti i slijediti. "Evo vremena kada trebamo biti sinovi i kćeri, kada trebamo biti kršćani. To je danas problem svakoga od nas, biti ono što jesam. Evo adventa koji nas želi učiniti da se prepoznamo kao sinovi i kćeri, braća i sestre, da otkrijemo bližnjemu sebe na drugi način, da ga vidim, da mi je stalo do njega, da vidim da i on ima poteškoća, problema, radosti i žalosti", naglasio je nadbiskup. Na kraju propovijedi istaknuo kako je zornica početak dana kada je još  tama, ali kako mi vjerujemo u svjetlo i vjerujemo da  isto tako može doći svjetlo i u obitelj da bismo bili braća i sestre, sinovi i kćeri.


Na kraju misnog slavlja župnik don Božo Renjić zahvalio je nadbiskupu na njegovu dolasku te što je ohrabrio i potaknuo vjernike ove kako bi ovaj advent iskoristili na dobro svoje i svoje obitelji.  Zahvalio je i ministrantima koji su u velikom broju došli na zornicu i sudjelovali u zajedništvu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na Gornjem Orahu u crkvi sv Marka uz nazočnost velikog broja vjernika proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika župe ...
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...