Započela znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“

U organizaciji Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije započela je, u četvrtak 25. studenoga na splitskom Kampusu, dvodnevna znanstveno-stručna konferencija „Mehanizmi prepoznavanja nasilja u obitelji i društveno-pravni odgovori“ koja se održava uu povodu Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama i obilježavanja deset godina rada...

Zajednički ručak s korisnicima Caritasa uz Svjetski dan siromaha

Ususret 5. Svjetskom danu siromaha kojem je tema: „Siromahâ svagda imate uza se' (Mk 14,7)“ a koji obilježavamo u nedjelju 14. studenoga, Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je u petak 12. studenoga zajednički ručak s korisnicima blagovališta Caritasa. U podjeli ručka volontirali su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije proslavio 50 godina postojanja

„Caritas je mjesto susreta ljudske mizerije i Božjega milosrđa“

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije svečano je obilježio 50 godina postojanja prigodnim programom u četvrtak 23. rujna, na blagdan Padra Pija, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Strateško planiranje Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je strateško planiranje za svoje djelatnike, u Vepricu – Svetištu Majke Božje Lurdske, od 05. do 06. veljače 2021. godine. Planiranju su nazočili ravnatelj Caritasa Denis Maslov te ostali djelatnici, uz stručno vodstvo i moderiranje dr. sc. Tonija Maglice.