Volonterska subota i koncert na Rivi za Sigurnu kuću

U sklopu akcije „72 sata bez kompromisa“ mladi Splićani i Splićanke su u subotu, 14. listopada nastavili s radom. Neki su fizički radili, čistili okoliš i stanove, a neki su i plovili brodom. Ovi posljednji bili su štićenici doma „Maestral“ i prijatelji iz Sarajeva. Volonterka Marina koja je sudjelovala u akciji čišćenja stanova kaže nam da je na akciji otkrila svoje nove talente. Osim što zna voziti bicikl, kuhati i peglati, otkrila je da je vična i čišćenju štekera, prekidača, vaza i rasvjetnih tijela. Okušala se također i u voditeljskoj ulozi i dizajnu interijera.

Nakon cijeloga dana rada, uslijedilo je predavanje i misa u crkvi Gospe od Zdravlja koju je predvodio  fra Marin Karačić. Na duhovit način pozvao je mlade da se preispitaju i odbace sve ono što nije dostojno jednoga kršćanina. Također ih je potaknuo i ohrabrio za sve što su ovih dana radili i rade. Potom je na splitskoj Rivi održan veliki humanitarni koncert za Sigurnu kuću, sklonište za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja kojima se pruža pomoć na svim razinama, od materijalne do psihološke i duhovne pomoći. Problem s kojim se često suočavaju ograničeni su kapaciteti u odnosu na potrebe žena koje im se obraćaju za pomoć.

Na koncertu su nastupile dvije klape „Ankora“ i „Pasika“, a nakon njih atmosferu je zagrijao bend „Aura“. Unatoč napornom radu protekla dva dana, volonteri su imali i više nego dovoljno snage za ples na Rivi. Bilo je tu i štićenika nekih od ustanova u kojima su se odvijale akcije, znatiželjnih turista te Splićana i Splićanki koji su svi zajedno uživali u koncertu. Istodobno, na dvama štandovima skupljale su se donacije za splitsku Sigurnu kuću čemu su se mnogi odazvali.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je 14. ožujka u crkvi i samostanu Sv. Franje u ...
Kao i proteklih godina tradicionalno na 4. korizmenu nedjelju, 11. ožujka, održan je Križni put mladih Imotske krajine.
U sklopu proslave Dana grada Kaštela u nedjelju, 4. ožujka, u prepunoj Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je ...
  Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018. U organizaciji Ureda ...
Mladi Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 21. veljače održali svoj, za ovaj mjesec već tradicionalni, susret pod nazivom ...
Prošloga tjedna mladi iz Hrvatskog nadzemlja odazvali su se akciji kuhanja za beskućnike u splitskoj udruzi Most.
Prigodnom svečanošću u petak 9. veljače, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju ...