Proslava sv. Klare u Podbablju

Članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda koji djeluje u župi Podbablje u zajedništvu sa ostalim članovima bratstava FSR-a koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci), u subotu 11. kolovoza proslavili su blagdan svoje zaštitnice sv. Klare.


Uoči svečanog misnog slavlja u središnjoj crkvi Sv. Ante u Podbablju održana je molitva Gospine krunice koju su predmolili predstavnici pristiglih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio novoimenovani župnik Podbablja te duhovni asistent mjesnog FSR-a fra Nedjeljko Čarapić uz koncelebraciju imotskog gvardijana i župnika fra Kristiana Stipanovića, fra Rafaela Begića koji je župni vikar u Prološcu kao i duhovne asistente FSR-a mjesnih bratstava: zmijavačkog župnika fra Franu Lacu te fra Jakova Udovičića, župnog vikara u Vinjanima.
U svojoj odmjerenoj propovijedi fra Nedjeljko istaknuo je važnost sv. Klare i njezinu veliku ulogu u Katoličkoj crkvi te značaj okupljanja vjernika u bratstva Franjevačkog svjetovnog reda. Na kraju je pozvao sve nazočne da slijede primjer sv. Klare.
Uoči misnog slavlja za vrijeme kojega su pjevanje predvodili članovi FSR-a iz župe Podbablje nazočne je pozdravio novi imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović koji je čestitao slavljenicima u Podbablju i istaknuo kako će članovi FSR-a uvijek imati podršku franjevaca. Kao gvardijan imotskog samostana izrazio je i dobrodošlicu novome župniku Podbablja fra Nedjeljku Čarapiću.
Nakon njega sve je pozdravila ministra FSR-a Splitsko-dubrovačkog područja gđa. Mila Šuto koja je govorila o planovima područnog bratstva u prigodi 800.obljetnice dolaska sv. Franje na hrvatsko tlo, a cijeli program je završio pozdrav gđe. Ljube Vujević, ministre mjesnog bratstva FSR-a u Podbablju koja se svima koji su uveličali današnji dan od srca zahvalila.
Nakon misnog slavlja i zajedničkog fotografiranja nastavljeno druženje je nastavljeno prigodnim domjenkom.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na Gornjem Orahu u crkvi sv Marka uz nazočnost velikog broja vjernika proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika župe ...
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...