Predstavljena nova knjiga-intervju Pape Franje "Bog je mlad"

U Splitu je na konferenciji za medije u prostorijama nakladničke kuće Verbum predstavljena nova knjiga-intervju Pape Franje Bog je mlad. Radi se o međunarodnom izdavačkom projektu koji obuhvaća istodobno objavljivanje knjige na 13 svjetskih jezika, a u njega je Verbum bio uključen zajedno s vodećim svjetskim izdavačima kao što su talijanski Piemme-Mondadori, američki Random House...

Četvrti dan manifestacije "Dani kršćanske kulture"

Veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj, Nj.e. g. Eduardo Aznar, 19. ožujka 2018. u palači Milesi svečano je otvorio izložbu “Sakralno-procesijska skulptura španjolskog baroka”, koja se održava u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture.

Drugi dan manifestacije DKK

U drugom danu ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture posjetitelji splitskog i šibenskog dijela programa organiziranim besplatnim prijevozom otišli su u Ružić-Otavice, rodno mjesto Ivana Meštrovića, gdje ih je dočekao bogat program: u 10.30 sati započeo je dekanatski križni put kojeg je predvodio fra Jozo Jukić, župnik župe Gradac, a potom je u crkvi Presvetog Otkupitelja –...

Otvorena izložba Medicina Sacra

Na dvije etaže palače Skočibušić-Lukaris na Peristilu u Splitu, 17. ožujka otvorena je u sklopu prvog Dana kršćanske kulture izložba u povodu 25. obljetnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) izložba „Medicina Sacra: štovanje svetaca zaštitnika i duhovna dimenzija medicine".

U Splitu svečano započeli "Dani kršćanske kulture" i otvoren 1. Salon suvremene sakralne likovnosti

U palači Milesi u Splitu u subotu 17. ožujka svečano su otvoreni 14. "Dani kršćanske kulture", a manifestaciju je otvorio te svoj srdačni pozdrav svim prisutnima uputio splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. sc. Marin Barišić koji je na otvaranju istaknuo: "Manifestacija 'Dani kršćanske kulture' sve više se upisuje u ozračje grada Splita te je ovaj događaj iznimno važan za naš društveni...

Izložba sakralne tematike Josipa Radića

U prepunoj Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ u Splitu u srijedu, 14. ožujka otvorena je samostalna izložba Josipa Radića „Pogled prema gore“. Izložbu je otvorio prof. dr. sc. Branko Matulić, prodekan za kvalitetu kulture i umjetnosti Sveučilišta u Splitu. Autor se tom prigodom predstavio s 14 radova sakralne tematike kamenih minijatura crkava i zvonika.

Karikature Boga – Istina o tome kakav Bog nije

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 8. ožujka predstavljena je knjiga "Karikature Boga – Istina o tome kakav Bog nije", a predstavili su je dr. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Vokalisti Salone održali korizmeni koncert u Metkoviću

U crkvi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću u nedjelju 4. ožujka, nakon večernje mise Vokalisti Salone iz Solina, održali su korizmeni koncert na kojem su pjevali 13 slavenskih, rusinskih i liturgijskih pjesama, između ostalih pjesmu „Oče naš" koju je skladao (pok.)maestro Ljubo Stipišić Delmata, koji je ostavio i najveći trag u sastavu, vodeći ih 23. godine.