U crkvi Gospe od Zdravlja održan Uskrsni koncert triju liječničkih zborova

Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u subotu 6. travnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu.

Muškom pjevačkom zboru 'Splitski liječnici pjevači' koji više od 25 godina tradicionalno u ovoj crkvi nastupa o božićnim i uskrsnim blagdanima, ove godine su se pridružile i njihove kolegice iz 'Zbora splitskih liječnica' te gosti iz Zagreba, mješoviti zbor 'Zagrebački liječnici pjevači'.

U dupkom ispunjenoj crkvi publika je mogla uživati u raznolikom repertoaru i stilovima izvedbi. 'Zagrebački liječnici pjevači' na sceni su od 1971.godine, a od 2018. nastupaju kao mješoviti zbor. Na ovom koncertu izveli su šest skladbi a capella. Naročito su oduševili izvedbama dviju tradicionalnih pjesama: 'Kumbayah' ('Dođi ovamo' - afroamerička duhovna ) i 'Siyahamba' (južnoafrička, 'Mi marširamo' na zulu jeziku) pod ravnanjem dirigentice i vrsne glazbenice Ive Juras.

'Zbor splitskih liječnica' u godini kada slavi petu obljetnicu umjetničkog djelovanja pokazao je zrelost izvedbama triju skladbi. U izvedbi 'Amazing Grace' gost na oboi bio je Antonio Mlinar, a najviše pljeska dobila je pjesma 'You raise me up'.

Zadnji su nastupili 'Splitski liječnici pjevači', ovogodišnji dobitnici skupne nagrade grada Splita, izvedbom šest skladbi. Od gromke 'Terre tremuit' preko moćne 'Tebe Pojem' pa do lepršavog gospela 'Ain't go time to die' još jednom su oduševili splitsku publiku, ovaj put uz gošću solo sopranisticu Idu Bilić Katić.

Kao i uvijek, oba splitska zbora na klaviru je pratila prof. Rozarija Samodol, a zborovima je ravnao mo. prof. Blaženko Juračić.

Voditelj kroz program, Mario Radić-Filipović na kraju je pozvao sve izvođače da zajedno otpjevaju svojevrsnu himnu Gospi od Zdravlja ('Čuj vruću molbu'). Završnoj izvedbi sva tri liječnička zbora pridružila se i zadovoljna publika, te je time zaokružena ta glazbena večer.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...