Susret nadbiskupa Barišića s kandidatima za prezbiterat Splitsko-makarske nadbiskupije

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u srijedu 13. lipnja, dvojicu đakona, ovogodišnjih kandidata za svećenički red na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: don Stanka Kačunića (Putišići) i don Danka Kovačevića (Split-Žnjan).

Nadbiskup im je govorio o ulozi svećenika danas. Istaknuo je da su pozvani da žive sa svojim narodom i za njega te da svojim životom svjedoče bogatstvo Božje riječi i radosti života s njim. „Nadam se da ćete u svojim životima osjetiti da je svećeništvo ljubav Srca Isusova. Osvježenje ste za našu Crkvu ove godine. Vidim da ređenju pristupate sa strahopoštovanjem. To je dobro jer to znači da ste svjesni da ovo niste sami izabrali već da ste pozvani i da ste ljubljeni“. Nadbiskup je s đakonima progovorio i o pripremama za proslavu njihovih mladih misa, prisjetivši se i svoje od 14. lipnja 1974. godine.

Don Stanko Kačunić, sin Domagoja i Danijele r. Cvitković, rođen je 22. travnja 1993. u Splitu. Rodna župa mu je Svih Svetih, Putišići- Donji Dolac, a pastoralni praktikum vrši u župi Gospe od Milosrđa na Žnjanu u Splitu. Don Danko Kovačević sin je Milana Ratimira i pok. Grozdane, rođen 26. lipnja 1980. u Splitu. Iz župe je Gospe od Milosrđa na Žnjanu u Splitu, a pastoralni praktikum vrši u župi sv. Petra u Splitu. Mons. Barišić ih je obojicu zaredio za đakone 26. studenoga 2017. godine.

Svećeničko ređenje je u subotu 23. lipnja 2018., u Konkatedrali sv. Petra u 10 sati. Uz dvojicu kandidata na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Barišić će zarediti i dvojicu kandidata na naslov Hrvatske dominikanske provincije te sedmoricu kandidata na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, ukupno jedanaest ređenika.