Poziv na Ministrantsko ljeto 2018.

Povjerenik za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije i rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa Split don Jure Bjeliš, uputio je poziv župnicima, animatorima i voditeljima ministrantskih grupa na Ministrantsko ljeto 2018. koje će se održati u svetištu Majke Božje u Vepricu, od 2. srpnja do 7. srpnja.

Ministrantsko ljeto je prigoda za molitvu, prijateljstvo, igru, planinarenje i kupanje. Tako se ministranti povezuju sa svojim Bogom i međusobno. Ovo je također prigoda za jedan duhovni rast kroz igru i molitvu, te možda Bog providi i na ovaj način duhovna zvanja.

Ovogodišnje ministrantsko ljetovanje u trajanju od tjedan dana, uključuje 2 termina. Prvi je od 2. do 4. srpnja, a drugi od 5. do 7. srpnja. U jedan termin ide jedna grupa sa najviše 30 ministranata.

U Vepric su pozvani oni ministranti koji su primjernog ponašanja, zdravi i koji znaju dobro plivati. Poziv se odnosi na najbolje ministrante osnovne škole (od završenog 4. raz. do 8. raz.), ministranti srednjoškolci i studenti te animatori ministranata (svećenici, bogoslovi, mladi, roditelji …). Sudionici sa sobom trebaju ponijeti osobne stvari (higijena, krunica … ), športsku opremu, stvari potrebne za plažu, lancune (2) i jastučnicu, a oni ministranti koji znaju svirati gitaru bilo bi dobro da je ponese sa sobom.

Prva grupa, 2. srpnja, dolazak je predviđen ujutro do 10h, a odlazak u srijedu 4. srpnja popodne nakon večere u 19h. Druga grupa, 5. srpnja, dolazak do 10h ujutro, a odlazak 7. srpnja nakon večere u 19h.

Prijave su otvorene najkasnije do 26. lipnja don Juri Bjelišu na tel: 021/273 – 053 ili e – mail: jure.bjelis@gmail.com.