Imotski: Hodočašće duhovnih zvanja Imotske krajine na prvi dan devetnice Gospi od Anđela

U utorak 24. srpnja u Imotskom je počela devetnica Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine. Svaki dan devetnice zavjetni je dan pojedinih dijelova imotske župe te ujedno hodočasnički dan neke od župa imotskoga samostanskog okružja. Tradicionalno prvi dan devetnice zavjetni je dan Vujčića i Adžija, a prvi su hodočastili Gospi od Anđela vjernici iz Prološca. Ujedno je na prvi dan devetnice bilo hodočašće i susret duhovnih zvanja Imotske krajine.

U 18:30 krunicu pred slikom Gospe od Anđela u crkvi sv. Frane predvodio je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar. Nakon pobožnosti uslijedila je procesija redovnika, redovnica i svećenika kao uvod u misno slavlje koje je predvodio dr. fra Stipe Nosić, vikar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, uz koncelebraciju imotskog gvardijana fra Kristiana Stipanovića i još 28 svećenika. U misi je sudjelovalo 26 redovnica i dva bogoslova, a pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Prološca pod ravnanjem s. Terezine Bašić.

U propovijedi je fra Stipe istaknuo važnost Gospe od Anđela za povijest Imotskog i Imotske krajine. Govoreći o bl. Djevici Mariji povezao je njezin vjernički pristanak na Božji poziv da bude majka Sinu Božjem s vjerom Marije Magdalene, koja je zajedno s Gospom bila pod Kristovim križem. I jedna i druga Marija potiču nas na susret sa živim Bogom kojemu, zajedno s njima, trebamo služiti donoseći bližnjima svjedočanstvo Uskrsnuća.

Poslije fotografiranja susret se nastavio večerom i druženjem pod šatorom kod samostanskog cedra.