Sestre Milosrdnice u Splitu proslavile obljetnice zavjeta

U kapeli provincijalne kuće u Splitu, 14. kolovoza, devet sestara milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova – Split proslavilo je obljetnice svog redovničkog zavjetovanja zahvaljujući Gospodinu za milost poziva i ustrajnosti u zvanju. Šezdeset godina Bogu posvećenog života proslavile su s. M. Salvija Banić, s. M. Anuncijata Erić, s. M. Lucija Jurić i s. M. Arkanđela Smoljo. Pedesetu obljetnicu proslavile su s. M. Daroslava Bakić, s. M. Ines Silić, s. Milena Škopljanac Mačina i s. M. Nives Bajić, a dvadeset petu obljetnicu s. Zdravka Milić. Tijekom istog misnog slavlja privremene zavjete na daljnje dvije godine, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Radoslave Kevo, položila je s. M. Mirela Delonga.

Svečano misno slavlje predvodio je o. Zvonko Šeremet, SCJ u koncelebraciji s fra Petrom Lubinom, OFM i fra Ivanom Škopljancem Mačinom, OFM, a svojim pjevanjem uveličao ga je zbor sestara pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

Na kraju misnog slavlja svečaricama je u ime svih sestara Provincije čestitala provincijalna poglavarica s. M. Radoslava zahvalivši Bogu za živote sestara jubilarki te njima što su svoje od Boga primljene milosti i darove nesebično ugrađivale u život svoje zajednice i što su svjedočile i svjedoče milosrdnu ljubav ondje gdje ih je Providnost postavila.