Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Otvorenje 15. dana kršćanske kulture

 

U palači Milesi u Splitu 6. travnja u 11.30 sati svečano će biti otvoreni 15. dani kršćanske kulture. Manifestaciju će otvoriti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Na svečanosti otvorenja sudjelovat će predstavnici organizatora i pokrovitelja.

U 11.45 sati bit će otvaranje izložbenog Salona i dodjela Velike nagrade Salona Ivo Dulčić. Izložbu će otvoriti dr. Branko Matulić. U programu će sudjelovati i članovi Umjetničkog vijeća akademska kiparica Dijana Iva Sesartić i akademski slikar Stjepan Ivanišević. U glazbenom dijelu programa nastupaju Vokalisti Salone.

I ove godine u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku bogat kulturni i duhovni program obilježava jedanaest dana manifestacije kojoj je cilj promicanje i upućivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština. Među brojnim sadržajima su izložbe, koncerti, tribine, filmovi, predstavljanja knjiga.

Ovogodišnja dobitnica nagrade “Andrija Buvina”, koja se dodjeljuje za izniman doprinos kršćanskoj kulturi, je utemeljiteljica Laudato TV-a Ksenija Abramović.