Drugi dan hodočašća "Tragom Božjeg milosrđa" - 
Zatvorimo vrata smrti!

Od Anđeoske tvrđave do bazilike sv. Petra više od tristo hodočasnika krenulo je u utorak, 13. rujna, Cestom pomirenja ili hodočasničkom stazom prema Svetim Vratima koja je u ovoj Godini Milosrđa otvorio papa Franjo 8. prosinca 2015.

Predvođeni vjernicom koja je nosila križ s logom jubilejske godine, u tišini su prošli kroz Vrata Milosrđa i zaustavili se pred grobom apostolskog prvaka sv. Petra. Bio je to dirljiv trenutak u kojem su mnogima poletjele i suze. Hodajući prema bazilici sv. Petra splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić podsjetio je vjernike da hodočasnička staza simbolizira naš put prema Bogu koji nas stalno čeka i uvijek prima s radošću, bez obzira na naše mane i grijehe. Nakon toga u bazilici sv. Petra, u kapeli sv. Josipa nadbiskup je predvodio misno slavlje, a uz svećenike koji sudjeluju na hodočašću, suslavili su je ninski biskup mons. Martin Vidović i svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Marijo Popović na studiju u Rimu. Lice Božjeg milosrđa želi osvijetliti naša lica, kazao je u propovijedi nadbiskup Barišić. Krist želi zatvoriti vrata smrti koju mi uzrokujemo svojim nepravdama, agresijama i mržnjom. On svoje milosrđe želi ugraditi u nas kako bismo mi postali Njegova produžena ruka i misionari milosrđa koji se ne boje otići na perferije gdje su otvorena vrata smrti i tamo hrabriti braću svojim životom. Zagovor sv. Josipa u čijoj kapeli se služila sveta misa za hodočasnike, potreban je i našoj Domovini, istaknuo je nadbiskup, kako bi se ona gradila na pravednosti koja prerasta u djela milosrđa: solidarnost, povjerenje, praštanje i odgovornost.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik organiziralo je u subotu, 8. ...
Hodočašće u Poljsku, zemlju našeg zemaljskog i nebeskog prijatelja sv. Ivana Pavla II. u kojoj su tragove Božjeg ...
Predzadnjeg dana hodočašća, a posljednjeg dana boravka u Poljskoj, 12. listopada, hodočasnici Splitsko-makarske ...
Karol Wojtyla postao je Krakovski biskup 1958. godine, pet godina kasnije papa Pavao VI. imenovao ga je nadbiskupom, a ...
20. stoljeće bilo je vrijeme velike patnje i stradanja na tlu kršćanske Europe. Dok mnogi čine najveća zla bratu ...
„Tko želi znati kako kuca srce Poljske, mora doći na Jasnu Goru“, rekao je sv. Ivan Pavao II. Osjetili su to i ...
Drugi dan hodočašća Splitsko-makarske nadbiskupije „Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu!“, 8. listopada, započeo je ...
Vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije predvođeni nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem krenuli su na ...