Održan osamnaesti Papa-fest

Pod pokroviteljstvom Grada Solina i Splitsko-makarske nadbiskupije, u dvorištu crkve Gospe od Otoka, održan je u nedjelju 4. rujna osamnaesti Papa-fest, festival duhovnih šansona u spomen na posjet svetoga Ivana Pavla Drugoga koji je prije osamnaest godina posjetio ovo prasvetište. 

 

Festival je započeo pjesmom „Gledam Te Bijeli oče“ koju su izveli mladi iz više vokalno-instrumentalnih sastava, a potom ga je otvorio povjerenik za pastoral mladih splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović. Istaknuo je zadovoljstvo što se mladi okupljaju na slavu Boga, a u čast Svetog Ivana Pavla Drugoga svjedočeći tako o posebnoj ljubavi mladih i nezaboravnog Pape koja traje i godinama poslije njegovog odlaska u Nebo. Nazočnima je i prenio pozdrave splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića.

Potom je jedanaest vokalno-instrumentalnih sastava izvelo svoje nove tekstove i pjesme u spomen na nezaboravan susret mladih sa Svetim Ocem na Gospinu otoku.  U programu, koji je vodila Kristina Bitanga, sudjelovali su tako: “Papa band” (Solin), VIS “Aurora” (Solin-Ninčevići), VIS “Izidor” (Split), VIS “Agnus” (Split), klapa “Serpentina” (Split), VIS “Snaga vjere” (Kaštela), VIS “Sv. Lovre” (Trogir), VIS “David” (Knin), zbor “Mihovil” (Split), VIS “Cor et Anima” (Tugare) i Tomislav Nosić iz Toronta, Kanada. Festival kojemu su nazočili i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić, saborski zastupnik Blaženko Boban, kao ni prethodnih godina nije bio natjecateljskog karaktera.

Fotografije: Jakov Teklić
 

Na kraju festivala nazočnima se obratio don Ranko Vidović, župnik Gospe od Otoka kazavši kako ga raduju mladi koji pjevaju duhovne pjesme na Gospinom otoku jer je to pokazatelj kako su poruke Svetog Pisma i Ivana Pavla Drugoga ostavile trag u njihovim srcima. Zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ovoga festivala. Zatim je glazbena producentica festivala Sanja Štrk zajedno s gradonačelnikom Ninčevićem i povjerenikom Provićem uručila priznanje predstavnicima glazbenih sastava. Festival je završio himnom Papa-festa „Hrvatska mladež“.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...