Trogir: Predstavljena knjiga fr. Maria Roka Marinova „Križni put Isusov i moj“

U Nacionalnom svetištu blaženog Augustina Kažotića na blagdan svetog Josipa, 19. ožujka, fr. Mario Roko Marinov Trogiranima je predstavio svoje djelo „Križni put Isusov i moj“. Fr. Mario je inače na službi u dominikanskom samostanu i crkvi sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru. „Ima 84 godine i još uvijek je aktivan, slika, piše prozu i poeziju, i svima nama može biti primjer“, kazao je starješina trogirskog dominikanskog samostana fr. Petar Galić predstavljajući svog subrata.

Nakon svete mise koju je predvodio uz suslavlje fr. Petra, otac Marinov je kazao kako je na ideju da napiše ovo djelo došao jer je želio iznijeti svoje razmišljanje o postajama križnog puta. „Htio sam da se svatko u pojedinoj postaji pronađe jer svi mi imamo svoj križni put, a križ nam je lakše nositi kad znamo da ga je Isus nosio za nas. Zato sam ga i naslovio „Križni put Isusov i moj“. Tekst sam doživio od srca i nadam se da ćete ga i vi tako doživjeti“, poručio je autor. Inače, slike postaja u Križnom putu, čiji je nakladnik Ogranak Matice hrvatske Primošten, su fotografije križnog puta koje je fr. Mario grafički izradio, a koje su postavljene u dominikanskoj crkvi sv. Petra Mučenika u Starom Gradu.

Fr. Petar je svom subratu u znak zahvalnosti poklonio sliku Primoštena, dar svećenika Primoštenaca ocu Anđelku Huljevu, također Primoštencu, koji je djelovao u trogirskom samostanu, a istu je dobio za Zlatni misni jubilej 1988. godine.

„Zahvaljujem ocu Petru na organizaciji ovog predstavljanja i na poklonu, slici Primoštena koju ću ponijeti kao uspomenu na ovu večer, na svoje rodno mjesto i na mog sumještanina oca Anđelka Huljeva“, kazao je autor i poručio kako će rado ponovo doći u Trogir.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Gost novog podcasta Mreža Riječi je dr. sc. Bratislav Lučin hrvatski klasični filolog i prevoditelj.
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...