Poziv na hodočašće vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije bl. Alojziju Stepincu u Zagrebačku katedralu

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uputio je poziv svim vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije na hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagrebačku katedralu.

Nadbiskup u pozivu vjernike podsjeća kako se ove godine navršava se 20. obljetnica drugoga pastoralnog pohoda pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj kada je posjetio Split i Solin, a prije toga u Mariji Bistrici proglasio blaženim zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca. U međuvremenu je okončan postupak Stepinčeve kanonizacije i još se samo čeka odobrenje pape Franje. „U ovoj jubilarnoj godini, želeći izraziti zahvalnost Bogu za dar mučeništva i primjer svjedočanstva vjere i kršćanske ljubavi blaženog Stepinca u teškim vremenima ratnog vihora i dvaju totalitarnih sustava te moliti za njegovo skoro proglašenje svetim, Splitsko-makarska nadbiskupija organizira hodočašće u Zagrebačku katedralu gdje se čuvaju posmrtni ostatci blaženika“, istaknuo je nadbiskup.

Hodočašće će biti u subotu, 13. listopada 2018. godine. Na putu iz Splita predviđen je posjet Krašiću i župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje je bl. Alojzije u zatočeništvu trpio i molio za svoj narod. Tamo će se zajednički moliti za njegovo proglašenje svetim i bit će upriličeno kratko predavanje o životu kardinala Stepinca. Potom će u 16 sati euharistijsko slavlje za hodočasnike u Zagrebačkoj katedrali predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. U katedrali će se u 19 sati održati praizvedba oratorija mo. Šime Marovića na tekst dr. Ante Mateljana: „Slobodan u Istini – Alojzije Stepinac mučenik“.

Svi zainteresirani vjernici trebaju se prijaviti svojim župnicima koji broj hodočasnika trebaju prijaviti Uredu za pastoral obitelji (tajnica gđa. Jelena Burazin; tel. 021 407 519; e-mail: obitelj@smn.hr).

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik organiziralo je u subotu, 8. ...
Hodočašće u Poljsku, zemlju našeg zemaljskog i nebeskog prijatelja sv. Ivana Pavla II. u kojoj su tragove Božjeg ...
Predzadnjeg dana hodočašća, a posljednjeg dana boravka u Poljskoj, 12. listopada, hodočasnici Splitsko-makarske ...
Karol Wojtyla postao je Krakovski biskup 1958. godine, pet godina kasnije papa Pavao VI. imenovao ga je nadbiskupom, a ...
20. stoljeće bilo je vrijeme velike patnje i stradanja na tlu kršćanske Europe. Dok mnogi čine najveća zla bratu ...
„Tko želi znati kako kuca srce Poljske, mora doći na Jasnu Goru“, rekao je sv. Ivan Pavao II. Osjetili su to i ...
Drugi dan hodočašća Splitsko-makarske nadbiskupije „Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu!“, 8. listopada, započeo je ...
Vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije predvođeni nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem krenuli su na ...